Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Dostępność
nieokreślona
(4)
Placówka
Ślemień Wypożyczalnia
(4)
Autor
Drukort Magdalena
(2)
Jachowicz Marta
(1)
Malicka Hanna
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(4)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Temat
Mięso
(2)
Kucharstwo
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Warzywa
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Prezentujemy całą gamę przepisów na smakowite bigosy i gulasze. Obok tradycyjnego bigosu myśliwskiego i klasycznego węgierskiego gulaszu znajdziesz tu m.in. bigos hultajski, forszmak, ragout drobiowe oraz gulasz hiszpański. Przedstawiamy zarówno proste i tanie propozycje odpowiednie na codzienny posiłek – np. kolacyjny bigosik czy gulasz z żołądków z grzybami – jak i wyszukane pomysły, idealne na uroczyste spotkanie przy stole – np. boeuf Strogonow czy gulasz cielęcy w pomidorach.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Ślemień Wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okł.: dania główne z drobiu, mięsa i ryb dodatki, propozycje podania.
"Przedstawiamy receptury na niedzielne specjały z drobiu, mięsa i ryb - np. na pierś indyka w pesto, polędwiczki w marynacie cytrusowej, roladę wołową z farszem grzybowym czy dorsza zapiekanego z ziemniakami. Ponadto prezentujemy pomysły na ciekawe dodatki oraz surówki i jarzynki- np. na ziemniaki po francusku, knedle czeskie, surówkę z marchewki i ananasa czy glazurowe buraczki. Przepisom na danie gółwne towarzyszą propozycje serwowania, które z pewnością ułatwią zaplanowanie niedzielnego obiadu."
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Ślemień Wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Zbiór przepisów jak przyrządzać mięsa w ziołach
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Ślemień Wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Biblioteczka Poradnika Domowego)
Forma i typ
Temat
Dziedzina i ujęcie
Proponujemy całą gamę receptur na smakowite steki, kotlety bite i mielone, a także zrazy zawijane oraz roladki z różnych rodzajów mięsa - wieprzowiny, wołowiny, drobiu, a nawet jagnięciny (z okł.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Ślemień Wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej