Sorting
Source
Katalog księgozbioru
(4)
Form of Work
Książki
(4)
Status
unknown
(4)
Branch
Ślemień Wypożyczalnia
(4)
Author
Drukort Magdalena
(2)
Jachowicz Marta
(1)
Malicka Hanna
(1)
Year
2010 - 2019
(4)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(4)
Language
Polish
(4)
Subject
Mięso
(2)
Kucharstwo
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Warzywa
(1)
Genre/Form
Książka kucharska
(1)
Domain
Kulinaria
(1)
4 results Filter
Book
In basket
Prezentujemy całą gamę przepisów na smakowite bigosy i gulasze. Obok tradycyjnego bigosu myśliwskiego i klasycznego węgierskiego gulaszu znajdziesz tu m.in. bigos hultajski, forszmak, ragout drobiowe oraz gulasz hiszpański. Przedstawiamy zarówno proste i tanie propozycje odpowiednie na codzienny posiłek – np. kolacyjny bigosik czy gulasz z żołądków z grzybami – jak i wyszukane pomysły, idealne na uroczyste spotkanie przy stole – np. boeuf Strogonow czy gulasz cielęcy w pomidorach.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Ślemień Wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Book
In basket
Na okł.: dania główne z drobiu, mięsa i ryb dodatki, propozycje podania.
"Przedstawiamy receptury na niedzielne specjały z drobiu, mięsa i ryb - np. na pierś indyka w pesto, polędwiczki w marynacie cytrusowej, roladę wołową z farszem grzybowym czy dorsza zapiekanego z ziemniakami. Ponadto prezentujemy pomysły na ciekawe dodatki oraz surówki i jarzynki- np. na ziemniaki po francusku, knedle czeskie, surówkę z marchewki i ananasa czy glazurowe buraczki. Przepisom na danie gółwne towarzyszą propozycje serwowania, które z pewnością ułatwią zaplanowanie niedzielnego obiadu."
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Ślemień Wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Zbiór przepisów jak przyrządzać mięsa w ziołach
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Ślemień Wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Book
In basket
(Biblioteczka Poradnika Domowego)
Form of Work
Subject
Genre/Form
Domain
Proponujemy całą gamę receptur na smakowite steki, kotlety bite i mielone, a także zrazy zawijane oraz roladki z różnych rodzajów mięsa - wieprzowiny, wołowiny, drobiu, a nawet jagnięciny (z okł.)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Ślemień Wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again